Varikolla on elämää, mutta ei meidän perheelle.

Kesällä 2013 alettiin minulle puhumaan kartingista. Tyrmäsin ajatuksen täysin. Miksi meidän lapset ajaisivat. He ovat vielä niin pieniä. Autot ovat isoja, ”hallitsemattomia” kovaäänisiä, pahan hajuisia, liikkuvat lujaa. En enää edes muista mitä kaikkia syitä keksin ja tiesin miksi me emme radalle lähtisi, miksi meidän lapset eivät ajaisi.

Lokakuussa juuri kun radat olivat päättämässä kautensa, menimme Lavintoon. Vielä viimeiseen asti yritin pistää vastaan ja kertoa kaikki mahdolliset sekä mahdottomat syyt miksi lapset eivät saisi ajaa.

Pojat ovat poikia sanotaan, onko heillä tehdasasetuksissa kohta ”ihastut kaikkeen joka kulkee lujaa”? Lasten haltioituneet ilmeet autojen näkemisestä, innostunut odotus ”saanhan kokeilla” Lupa oli myönnettävä.
Alkuun vain istuttiin: harjoiteltiin jarrua ja kaasua, yritettiin muistaa kumpi jalka on kumpi. Pian autoissa oli vetonarut perässä ja moottorit käynnissä.
Niin lähti vanhempi lapsistamme ensimmäistä kertaa radalle. Silmät suurina hymykorvissa hän tuli kierrokseltaan pois pomppien milloin pääsee ajamaan lisää???

Juuri kolmevuotta täyttänyt ”vauvani” istui kuin tatti autossa nauraen kypäräpäässään. Hymy ja nauru hyytyi kun moottori kiskaistiin käyntiin. Äkkiä sammuksiin koneet. Autosta ei vain pieni mies halunnut nousta, vauhtiin piti päästä.
Äiti pääsi ensimmäistä kertaa, varikko elämään mukaan.
Työnsin, vedin, käänsin ja väänsin autoa pitkin rataa. Pojalla oli hauskaa ja äidillä taas totaalinen hiki.

Tuon syksyisen päivän jälkeen oli annettava periksi, miksi varikko elämä ei voisi olla myös meidän perheen elämää.
Olihan minulla kokonainen talvi aikaa pohtia ja keksiä lisää syitä, ettei seuraavana keväänä noustaisi autoon ja ajettaisi radalle.
Kokonaisen talven kuuntelin perheen miesväen jutteluja, autoista, pärinästä, radasta ja ajamisen odotuksesta.
Kevääksi en ollut keksinyt yhtään uutta syytä, miksi ja miten saisin lapset pidettyä kaukana pelottavan lujaa menevistä autoista.

06.10.2013 Ensimmäinen kerta huoltohommissa radalla.

06.10.2013
Ensimmäinen kerta huoltohommissa radalla.

4½ vuotiaana ensimmäinen, eikä suinkaan viimeinen ajokokemus.

4½ vuotiaana ensimmäinen, eikä suinkaan viimeinen ajokokemus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *